Az egyik öcsém a héten ünnepelte a névnapját, a próbasütéskor pedig nagyon sok piskóta leesett a lapok mellől.

Hozzávalók:
maradék piskóta (ez esetben 22 körlap és egy két-három maréknyi törmelék)
2 dl tejszín
15 dkg csokoládé (6 dkg tej- és 9 dkg étcsokoládé)
csokidara
porcukor a tálaláshoz

Pogácsaszaggatóval körlapokat vágtam ki, a maradékot pedig feltépdestem. Ganache-ot készítettem, vagyis felforraltam a tejszínt és a belekevertem a csokit, hogy elolvadjon. Lehűtöttem, habosra kevertem habverővel. (A sűrű, szinte vágható masszából így lesz krémállagú.) A lapokból tornyokat formáztam és a csokikrémmel bevontam őket. Segítségül egy-egy fogpiszkálóval átszúrtam az oszlopokat, így kevésbé kentem össze magam és nem forogtak el a lapok. A piskótamorzsát összegyúrtam a maradék krémmel, gombócokat készítettem belőle és csokidarába forgattam őket.
Végül tálalás előtt egy szívecske formájú sablont használva megszórtam egy kevés porcukorral. Így készült öt egyszemélyes desszert.

Belső nézet és illusztráció: ennyire szomorú lehet az, akinek nem jutott. :)