Azt hiszem, a legtöbben már alig várjuk, hogy eltűnjön az utcákról a latyak, megszűnjön a szürkeség és a ragyogó napsütésben, az illatos, friss levegőn hallgathassuk a madarak csicsergését – a tél meg úgy gondolta riszál még egy kicsit az orrunk előtt.
Ha este szeretnél főzés helyett inkább csak ledőlni, mégis finomat vacsorázni, akkor ez a melengető vöröslencse-krémleves tökéletes választás. Az alatt a 10 perc alatt, amíg odakészítesz egy-két pokrócot és egy bögre teát a kedvenc foteledhez, el is készül!

Hozzávalók 4 adag vöröslencse-krémleves elkészítéséhez:

15 dkg vöröslencse
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 dl tejszín

a tetejére frissen őrölt feketebors

A vöröslencsét annyi vízben, amennyi épp ellepi, feltesszük főzni. Ha elfőné, akkor pótoljuk. Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymát és a fűszereket. 8 perc alatt körülbelül megfő, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, majd turmixgépben, vagy botmixerrel sűrű krémlevessé pürésítjük.

Elkészülési idő: 10 perc.

Én bögréből szoktam szürcsölgetni forrón, sok borssal, de tálalható pirított bacon szeletekkel vagy kínálható mellé friss péksütemény.