A Nigella ünnepi lakomái című műsorban hangzott el a recept. Szombaton munka után ezt készítettem vacsorára és sikere volt a kevésbé zöld-párti pasasnál is. Sajnos – botmixer vagy robotgép hiányában – krumplinyomóval és gépi habverővel pépesítettem. Nem lett szép… Az íze miatt lesz még ismétlés, szerzek valahonnan botmixert és pótolom a fotót! (frissített változat képpel itt!)

www.thedailygreen.com

Hozzávalók:
1 üveg konzerv vagy 50 dkg mirelit zöldborsó
100 g mozzarella
1 szál újhagyma
húsleves, zöldségleves alaplé(ha nincs pl. lefagyasztva, akkor leveskocka feloldva)
fűszerek: só(!), bors, cukor

Felforraljuk az alaplevet. A zöldborsót 8-10 perc alatt a hagymával, fűszerekkel puhára főzzük, majd a hagymát kivesszük, botmixerrel összeturmixoljuk és belekockázzuk a mozzarellát.
A munkahelyi rohanásból egy fél órára kiszakadva mosolyogva fogyasztjuk, de estefelé egy jó film mellé bögrében is tálalhatjuk magunknak.