A vizsgaidőszak nem lett volna önmagában elég kihívás munka mellett, így három hétre összeszedtem egy torokgyulladást is. Voltam olyan szerencsés, hogy a karácsonyi családlátogatáskor kiélvezhettem az öcsém hajnali négy órai szellőztetését… kimondhatatlanul hálás voltam érte! :) De most már újra hadrendbe álltam, elkezdtem az utolsó félévet az egyetemen: ha hallgattok híreket, akkor hallhatjátok, hogy ez a diploma nem lesz egyszerű kör, egyelőre úgy néz ki, hogy elküldik a tanárt, akinél írom a szakdolgozatomat… :S Rohanós napokra gyors ebéd, tanuláshoz melengető, laktató leves, sokszor készül mostanában.

Régebben már megmutattam a receptet, de akkor nem készült róla rendes fotó. Most is csak rendetlen… :) Eredetileg Nigella műsorában láttam, de idővel alakult egy picit a recept.

Amiért imádom: 20 perc alatt készen van, forró, krémes és intenzíven zöld(ség) :)
Hidegen és melegen is tálalható, a forró változathoz eredetileg mozzarella darabkákat javasolt a műsor, én camamberttel is szeretem, de ha valaki igényli mellé a tésztát, akkor ennyi idő alatt összedobható mellé egy tejfölös-baconos leveles tésztából készült csiga is.

Hozzávalók:
50 dkg konzerv vagy mirelit zöldborsó
1 szál újhagyma (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
só, bors, szárított petrezselyem

Felteszünk fél fazéknyi vizet főni, majd amikor már lobogva forr a víz, akkor beleöntjük a mirelit zöldborsót. Kb. 8-10 perc alatt fő meg, ez alatt megfűszerezhetjük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük. Elronthatatlan: ha a mixer poharában készítjük az állaga szépen beállítható a fűszeres főzővízzel, így nem lesz túl sűrű, de túl híg sem, ízlés szerint próbálgathatjuk, tovább fűszerezhetjük.

Ettől lesztek tininindzsa teknőcök…! :)

Eszméletlen jó színe van! Legutóbb anyukáméknak készítettem el hazaindulás előtt, így az öcséméknek azért hagytam egy cédulát…