Mikor arra gondoltam, hogy újra itt a szeptember, az jutott eszembe, hogy kezdődnek a „dolgos mindennapok”. Ühüm, mert amúgy nem dolgoztam ám egész nyáron… :) Lassan indul az egyetem, ami elviszi a szabadidőm jelentős részét, ugranak a nyári láblógatós-bambulós-olvasgatós-otthonmatatós üresjáratok.

Ergo egyre több ilyen étel kerül majd az asztalra, ételhordozóba mert most nagy a fogadkozás, hogy odafigyelek majd a rendszeres evésre.
Első hússütésre is biztos siker és ha undorodik tőle valaki, akkor az sem utolsó szempont, hogy nem kell túl sokat fogdosni-trancsírozni a húst.

Hozzávalók:
6 csirke alsócomb
1 evőkanál só
szárított petrezselyem
őrölt bors
(ízlés szerint még bármilyen más fűszer is mehet, nekem most ezek estek kézre)
1-2 gerezd fokhagyma

A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd a fűszereket egy kis tálkában összekeverjük és a kapott fűszersóval bedörzsöljük a húst. A kész darabokat sütőzacskóba tesszük, utána dobunk néhány feldarabolt fokhagymagerezdet.
Nálam kallódott néhány darab aprószemű újkrumpli, ezeket alapos mosás után négybe vágtam és a zacskóba dobtam. Ha lett volna vöröshagymám, az is követi. Így a köret is elkészült egy menetben a hússal.

A sütőzacskó száját alaposan bekötjük, 180 fokos sütőbe tesszük fél órára. Utána kivesszük és messziről, hosszú pengéjű késsel, roppant óvatosan kiszúrjuk a zacskót. (Nem vicc, baromi csúnya égési sérüléseket okoz a forró gőz!) Ha elszállt a forró gőz, kétfelé széthúzzuk a zacskót és 15-20 percre még visszaküldjük a sütőbe pirulni a husit.

Költség: 700 ft, körettel együtt, munkaidő: 20 perc, elkészülési idő: 1-1,5 óra.