Boldog új évet, így majd egy hónapos csúszással! :) Meglepő módon úgy alakul az életem, hogy inkább élem, mint írom mostanában, de lassan visszatalálok ide is. Újfent túl vagyok egy költözésen, egy varázslatos hangulatú kis lakást sikerült kivennem, de a receptek számából már sejthetitek, hogy az egyetlen gyenge pontja a konyha – gyakorlatilag még nincs. Hangsúly a mégen, mert lesz. Addig meg terem a rózsa és előtérbe kerülnek a mikróban varázsütésre elkészülő fogások.

Többek között az olyanok, mint ez: elég reggel bevágni a táskába ezt-azt és a munkahelyi mikróban is összeüthető és elfogyasztható az ebédidő (lássuk be,) véges keretein belül. Adalékanyagok nélkül! ;) Nem, nem kifejezetten zseniális vagy ínyenc, de praktikus és különösebb megerőltetés nélkül nyújthat némi változatosságot a kínai-gyros-péksütemény háromszögben étkezőknek.

Tehát paradicsomleves mozzarellával:

paradicsomleves Száva blogja

Hozzávalók:
1 doboz paradicsomsűrítmény (sűrűségtől függően 100-180 g)
1 csomag mini mozzarella golyó
fűszerek: só, bors, oregánó, petrezselyem, bazsalikom

TIPP: a fenti fűszerek összekeverve, zöldfűszerkeverékként elférnek egy picike üvegben az irodai fiókban! 

Egy bögrébe helyezzük az összes hozzávalót, ha a sűrítmény igényli, felengedjük egy kevés vízzel és addig melegítjük a mikróban, amíg a sajtgombócok megolvadnak. Forrón fogyasztjuk! Ha szénhidrátból még belefér aznap, akkor néhány szelet friss bagettel. :)