Hányszor jártál már úgy, hogy egyszerűen nem volt időd reggelizni?

Milyen gyakran fordul elő, hogy jobb híján beugrasz a pékségbe? Vagy hogy egyetlen kávé körül korog a gyomrod őrjöngve délig?
Ismerős a helyzet, mikor addig halogatod az evést, hogy végül vonyítasz a farkaséhségtől?
(És rémlik, hogy ilyenkor a melletted lévő, ártatlan, netán bamba egyén varázslatos hirtelenséggel és rejtélyes módon átalakul egy aljas, rosszindulatú provokátorrá?)

Ha bármelyikre bólogattál,

akkor szólok, hogy én sem a tankönyvből ismerem a helyzetet. Ezekre az esetekre tökéletes, ha van a konyhaszekrényben egy kis biztonsági tartalék. (Vagy, ha nő vagy, akkor a táskádban. Az konyhaszekrény IS.)

A klasszikus vészmegoldás általában a müzliszelet vagy a zabkeksz, mert az egészséges. Hát, attól függ, hogy mihez viszonyítjuk… Valójában a legtöbb müzliszelet és keksz teli van cukorral, mézzel és egy űrrakéta sebességével lövi fel a vércukrodat az egekbe, hogy aztán egy kis idő elteltével meteorként zuhanjon vissza, magával rántva a hangulatodat.

reggeli kávé Száva blogja

 

Sajnos a gyümölcsök jelentős részével sem vagyunk kisegítve. Egy alma, banán, vagy némi aszalt gyümölcs „legalább” gyümölcscukrot tartalmaz, de a vércukroddal ugyanazt műveli. Kevesebb csomagolóanyaggal jár együtt, az igaz, ez jót tesz az ökológiai lábnyomodnak! De sajnos ennyi az összes jó hírem, amivel meg tudlak nyugtatni.

„De akkor mi a fenét lehet ilyenkor előrántani abból a konyhaszekrényből? Főleg reggel?”- hallom a jogos kérdésed.

Örömmel jelentem be, hogy én, a lusta, raktározós pocokkirálynő, találtam néhány alternatívát. Létre is hoztam rá egy címkét és egy menüpontot: ezeket az ötleteket a „Felkapom&egészséges” kategóriában fogod megtalálni.

Varázsló sajnos én sem vagyok, (csak pocokkirálynő), szóval olyat nem tudok, hogy egy kis üvegbe zárjak minden szükséges tápanyagot, ideális mennyiségben, amit reggelente, a lépcsőn lefelé kocogva, két korttyal a magadévá tehetsz. Inkább előkészíthető, praktikus ötletekre számíts, amikkel megtörheted a reggeli péksüti+cukros kakaó+megegyjoghurtmertazegészséges 600-800 kalóriás, full szénhidrátos rutinodat. Esetleg rászoksz a reggelizésre. Vagy legalább néha nem hagyod ki… Csak apró lépések, no para.

Nagy titok nincs benne: a reggeli menetrend akkor lesz kevésbé kapkodós, ha előkészülsz.

Ahogy anyukád is megmondta. Meg az enyém is. Ciki így harminc felé belátni, de ez van, igazuk volt. A büszkeséged utolsó morzsáit megtartva ;) kattints a receptekért és próbáld ki, hogy egy vasárnap délutáni fél óra mennyit segít a hétköznap reggeli lazázásban! :)

reggeli Száva blogja